28 december 2020

Kasteel Doorwerth

Ik heb iets met Kasteel Doorwerth. Misschien komt dat omdat ik daar in een vorig leven kasteelvrouw ben geweest????........... Ja hoor, droom maar lekker verder! Als wij op de Veluwe zijn wil ik graag hier heen, ook al is het koud en mist het een beetje (zoals op deze foto's). Het heeft iets magisch en romantisch. 

Het kasteel ligt in de uiterwaarden van de Rijn. Oorspronkelijk werd de burcht gebouwd op een oeverwal langs de Rijn. Een strategische plek, want het kasteel stond hier hoog en droog en er was water om de gracht te vullen. Bovendien kon je vanuit het kasteel goed in de gaten houden wie er langs kwam over de rivier en door tol te heffen werd er ook geld verdiend aan de rivier. Kijk voor meer 'historische les' over het kasteel op mijn blog dat ik in december 2019 geplaatst heb. Alle informatie komt van de website van Geldersch Landschap & Kastelen.Dit is dan toch écht mijn laatste blog van dit jaar. Ik wens jullie een gezellig uiteinde en een goed begin van het nieuwe jaar. Hopelijk een jaar zonder Corona en al het verdriet dat dit virus veroorzaakt heeft.

Tot de volgende keer, 
Annette


12 opmerkingen:

 1. Het is dan ook een heel prachtig kasteel, logisch dat het je blijft aantrekken. Mag ik jullie alvast en goed jaareinde toewensen en een goeie en gezonde start in 2021, een jaar met hopelijk wat minder zorgen om ons heen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wel een beetje laat, maar ik wens jou en jouw familie ook een mooi en vooral gezondheid voor 2021. Dank je wel voor al je leuke commentaren van het afgelopen jaar.

   Verwijderen
 2. Geweldige sfeer foto's en serie van dit prachtige kasteel Annette,
  ben er met ander omstandigheden (zomers) ook al een paar keer geweest
  en ook toen heel veel foto's gemaakt

  RE: Zelf heb ik heel lang paardgereden
  Ik niet maar volg al jaren de meeste Straô vieringen op Schouwen-Duiveland
  waar er vanaf februari tot maart meerdere worden gehouden, helaas vorig jaar voortijdig enkele afgelast ivm corona, en 2021 geen nieuwe evenementen gepland door de corona, heb hier ook al meerdere keren van deze evenementen een blog gemaakt.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Leuk hè Bram, als je foto's van anderen ziet waar je zelf ook geweest bent.

   Wat betreft de Straô vieringen, je andere blogs hierover heb ik ook bekeken. Super!!

   Verwijderen
 3. I also love castles. This one is very beautiful, I loved all the photos but I particularly liked the perspective of the 5th photo.
  A Happy New Year to you and your family.
  Greetings

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. A little late, but I wish you and your family a beautiful and above all a healthy 2021. Thank you so much for all your nice comments last year.

   Many greetings,
   Annette

   Verwijderen
 4. Je hebt dit kasteel er erg mooi op staan Annette.
  En waarom zou je niet dromen ;-)
  Ik wens je een goed uiteinde en een mooi begin van 2021.
  Laten we hopen dat het jaar 2021 ons van het virus gaat verlossen en we weer wat meer vrijheden krijgen..
  Blijf veilig en gezond.
  Groeten,
  Helma

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Voor jou (al is het aan de late kant) natuurlijk ook een mooi en vooral gezond 2021. Laten we inderdaad hopen dat we het virus onder controle krijgen.
   Dank je wel voor al je leuke reacties van het afgelopen jaar Helma. Ik vond (en vind) het hartstikke leuk!

   Groetjes,
   Annette

   Verwijderen
 5. Hoi Annette, kastelen zijn altijd mooi. Aan de Rijn in Duitsland ook vele mooie. Mooie fotos. De beste wensen voor 2021.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Allereerst voor jou natuurlijk ook (nog) de allerbeste wensen en vooral gezondheid voor het nieuwe jaar.
   Dank je wel voor al je leuke reacties van het afgelopen jaar. Ik vond (en vind) het hartstikke leuk.

   Groetjes,
   Annette

   Verwijderen
 6. Hoi Annette,

  Beetje late reactie, maar je hebt dit kasteel prachtig gefotografeerd. Ik kan me herinneren daar in een grijs verleden ook ooit eens te zijn geweest, toen geen foto's gemaakt, maar als ik dit zie is dat zeker de moeite waard.

  Groetjes,
  Ad

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hi Ad,
   Dank je wel voor je compliment! Ik zou het je zeker aanraden om nog een keertje terug te gaan. Het is er zo wie zo een mooie omgeving om ook een beetje rond te toeren en foto's te maken.

   Groetjes,
   Annette

   Verwijderen