1 maart 2019

Voorjaar in februari

Het leek wel voorjaar, maar het was toch echt eind februari. De laatste paar dagen van februari bereikten record temperaturen, tot zelfs de hoogste temperatuur ooit gemeten.
De natuur reageerde gelijk en de voorjaarsbloeiers schoten uit de grond. De lentekriebels staken bij mij meteen de kop op en de voorjaarsbloeiers moesten op de foto.
Vandaag, 1 maart, is het begin van de meteorologische lente en lijkt het wel herfst. Ik weet het, het is nog winter en wij zijn afgelopen week behoorlijk verwend, maar laat het lekkere weer maar weer snel terug komen.

Gele kornoelje

Gele kornoelje

Krokussen

Sneeuwklokje

Hazelaar

4 opmerkingen:

 1. Het was echt genieten die februari-lente, maar nu is het weer net herfst buiten. Voor ons jammer dat het afgelopen is, maar voor de natuur is het beter dat die even op de spaarstand gaat. Mooie foto's van hazelaar en Gele Kornoelje, geen makkeliojke klanten (vind ik)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je wel voor je leuke reactie Dick!
   Voor de natuur is het inderdaad beter als de temperatuur en het weer is zoals het hoort te zijn. Een beetje regen (maar dan wel 's nachts ;-)) kan absoluut geen kwaad na de lange periode van droogte die er is geweest.

   Groetjes en een fijn weekend,
   Annette

   Verwijderen
 2. Ja inderdaad, het was ook echt supermooi weer. 2 februari sneeuwde het en 3 februari volop zon met e dagen erna ook nog.
  Prachtig lenteblog al hoop ik ook dat alles wat nu te vroeg bloeit toch gaat overleven ;-)

  Groetjes, Helma

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat mooie weer was heerlijk en we zijn er ook meteen door verwend. Jammer dat we het nu een beetje moeten bezuren met alle regen. Trouwens, vanochtend was een (klein) gedeelte van de tuin wit van de hagel.

   Groetjes,
   Annette

   Verwijderen