31 december 2022

Veluwe

Van half november tot half december waren wij, zoals ieder jaar, naar de Veluwe. Wij vinden het heerlijk om dan in deze omgeving te zijn. Dat het slecht weer kan zijn nemen wij op de koop toe, dat weet je in deze periode van het jaar. Wel hopen wij in deze weken op een paar dagen met mist wat het bos mysterieus maakt (mag natuurlijk ook met de zon erbij) en als het even kan een witte wereld. 

Eind november was het een paar dagen een beetje mistig. Niet van die dichte mist, maar meer een sluier van mist. Dit leverde schilderachtige plaatjes op. 

Deze 2 foto's zijn gemaakt tussen Kootwijk en Assel.



De 2 onderstaande foto's zijn gemaakt op de hei bij de zandverstuiving in Otterlo.


En dan wordt het in december koud, héél koud. 's Nachts ging de temperatuur omlaag naar -10° C en overdag bleef het ook onder de nul graden. Ideaal voor aangevroren mist èn een witte wereld. Dat was volop genieten van de prachtige witte natuur. Kijk maar even mee .........

De Posbank is wanneer je er komt mooi; nu was het er super mooi. 




De rijen met knotwilgen langs de Neder Rijn tussen Oosterbeek en Heveadorp leken mooier dan anders in het mistige, witte landschap.



De uitgeboeide kleine Berenklauw was ook in een wit jasje gestoken. Ondanks het vage zonnetje dat door de mist probeerde te komen, was het door de harde, gure wind zooo koud op het open stuk langs de rivier.


Terug in Almere. Ook hier heb ik nog een paar foto's gemaakt van de witte omgeving. Eerst een foto met tegenlicht van de zonsopkomst 


en vervolgens een paar foto's gemaakt op het vlinderveld in het park bij ons huis. 







Op de valreep nog een laatste blog van het jaar 2022. Ik wens iedereen een hele gezellige jaarwisseling en voor 2023 een mooi, gelukkig en vooral gezond jaar. Laten wij hopen dat het een jaar met (meer) vrede in de wereld wordt. 







 


4 opmerkingen:

  1. Dag Annette,
    Dat de Veluwe een mooi gebied is, is algemeen bekend. Wanneer het stil is en bovendien mistig wordt het een bijzondere sfeer, waarbij het inderdaad ook knap koud kan zijn. Als het vocht in de lucht in de vorm van rijp op de bomen en planten neerslaat krijgt je een schitterende , haast sprookjesachtige omgeving. De beelden die je ervan gemaakt hebt spreken voor zich.
    Ik wens je een op alle fronten plezierig 2023 toe.
    Groet, Kees

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hallo Annette
    Nebel und Reif auf den Bäumen ergibt immer tolle Motive
    Frohe neues Jahr für Dich und deiner Familie
    Grüsse Frank

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wat gaaf dat je juist die koude dagen in zo'n mooie omgeving was. de Veluwe is prachtig, het hele jaar, maar in die winterse sferen is het nog mooier. Prachtig vastgelegd.
    groetjes Ghita

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Ik houd zo van de Veluwe. Ik ben er iet geboren maar wel opgegroeid. Daardoor voelt het soms als een beetje thuis.

    BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je de moeite hebt genomen om mijn blog te bezoeken.
Dank je wel voor je reactie die je achtergelaten hebt.

Groetjes,
Annette