28 september 2022

"Zwitserse vlinders"

Inmiddels is het de 3e week van augustus en zijn wij aangekomen in Zwitserland. De omgeving in het Berner Oberland is zo ongelooflijk mooi. Vanuit het huis dat wij gehuurd hebben, hebben wij uitzicht op de hoge alpen zoals de Eicher, Munch en Junkfrau met hun eeuwige sneeuw. In een volgend blog zal ik iets van de omgeving laten zien. 

Als eerste zijn de vlinders aan de beurt die in de tuin bij het huis rondvlogen. Vorig jaar heb ik de Koninginnepage kunnen fotograferen en ik hoopte deze vlinder ook dit jaar te zien. Wat super dat ze zich in de eerste week van de vakantie nog liet zien. Daarna was zij verdwenen.Ze kwam aangevlogen en ging op deze kaardenbol zitten. Kennelijk beviel dit plekje haar goed waardoor ze een tijdje bleef zitten en ik een paar foto's kon maken. 

Het grote koolwitje was ook van de partij. Erg veel geduld om ergens lang te blijven zitten had hij (of zij) niet. Veel foto's van het koolwitje zijn dan ook niet echt scherp geworden. Deze twee mogen wel gezien worden. Deze gele luzernevlinder zag ik al een tijdje voorbij vliegen voordat hij eindelijk onderste boven op de bijna uitgebloeide vlinderstruik ging zitten of liever gezegd hangen. Jammer dat de vlinder daarna niet meer in de tuin is geweest.


Ik was aan het begin van de zomer blij dat één kolibrievlinder zich heeft laten zien en dat ik deze heb kunnen fotograferen. Nu vlogen er wel 3 of 4 van deze vlinders door de tuin. Ik kon het niet laten om nu ook een paar foto's te maken ondanks dat op dat moment de zon volop scheen. Dit moet een zonneaanbidder zijn geweest; zodra er schaduw was, liet hij zich niet zien. In het gras en op de gele zonnehoed zag ik veel bruine vuurvlinders. Wat zijn dit ontzettende beweeglijke vlinders. 
Dit is dan toch ècht mijn laatste blog over vlinders van dit jaar. Volgend jaar weer nieuwe kansen. 7 opmerkingen:

 1. Hoi Annette,
  Wat een prachtige foto's!!
  Vooral die vlinder op de eerste twee foto's is super mooi. Top!!

  Groetjes, Marco

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi Annette.

  Wat een mooie vlinders heb je daar gezien.

  Prachtig.

  Groettie van Patricia.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hoi Annette,

  Altijd leuk als je een koninginnenpage kunt fotograferen, het lukte mij vorige week ook hier in Nederland nadat ik eerder dit jaar al de mooie rups al kon vinden en fotograferen. Leuk plekje daar in Zwitserland en als er dan zo'n prachtige tuin bij je verblijf aanwezig kun je wat vlinders betreft je hartje wel ophalen en dat heb je ook gedaan met deze foto's als resultaat.

  Groetjes,
  Ad

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dag Annette,
  Vlinders zijn over het algemeen beweeglijke typetjes, dus het is altijd afwachten of er een rustig moment komt. Je hebt in ieder geval een paar mooie soorten kunnen vereeuwigen. In tijden dat het niet goed gaat met vlinders is het altijd prettig om ze regelmatig te zien te zien. Met een koninginnepage en kolibrievlinder kan je toch alleen maar tevreden zijn?
  Groet, Kees

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hallo Annette
  hier sind die Farben besonders schön, auch die Hintergründe mit den Schmetterlingen sind Top
  Grüsse Frank

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hallo Annete,
  Wat leuk dat je mijn blog hebt gevonden.
  Ik heb natuurlijk ook direct bij jou gekeken, je maakt ook echt prachtige foto's.
  De kolibrievlinder is mijn favoriet.
  Groetjes Irma

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Complimenti per le bellissime foto!

  BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je de moeite hebt genomen om mijn blog te bezoeken.
Dank je wel voor je een reactie.

Groetjes,
Annette