De zaadjes die de Gemeente Almere een paar weken geleden ingezaaid heeft in de vlindertuin, zijn inmiddels uitgegroeid tot mooie vlinder- en bijenlokkende planten. Het is een prachtig gezicht, een heel veld in paarse kleuren van de Phacelia en de Bernagie (ook Komkommerkruid genaamd), hier en daar afgewisseld door het felle geel van het mosterdzaad.

Phacelia
Bernagie (komkommerkruid)
Mosterdzaad
Vooral de hommels en de honingbijen hebben de weg gevonden naar de vlindertuin. Ze trekken zich nergens wat van aan en vliegen vrolijk zoemend van bloem naar bloem. Voor mij dus een mooie kans om ze te fotograferen.
honingbij
aardhommel
aardhommel
In eerste instantie zag ik geen enkele vlinder. Na een paar keer heen en weer gelopen te hebben, zag ik in de schaduw dit boomblauwtje heel rustig op een plant zitten. Op een gegeven moment begon zij een beetje rond te draaien en legde zij, volgens mij, een eitje op een blaadje van de bloem. Ik kon het niet zo goed zien, maar zag een klein wit bolletje op het blaadje wat er eerder niet op zat. Om haar niet te storen ben ik niet dichterbij gaan kijken.
Alsof het afgesproken was of misschien omdat de zon achter de wolken vandaan kwam, lieten zich na het boomblauwtje meerdere vlinders zien. Op de vlinderstruik zaten de dagpauwoog, de atalanta, gehakkelde aurelea en het landkaartje. Van de eerste twee soorten staan foto's in mijn vorige blog, dus onderstaand foto's van de gehakkelde aurelea en het landkaartje. Het koolwitje op de brandnetels was het laatste vlindertje dat zich liet zien.
gehakkelde aurelea
landkaartje
landkaartje
koolwitje
Ook deze keer wilde het koolwitje niet op zijn best op de foto en hield hij zijn vleugels stijf op elkaar. Misschien volgend jaar beter.
Dit is ,wat mij betreft, het laatste blog met foto's van vlinders voor dit seizoen. Alhoewel, als ik over een paar weken in Zwitserland op vakantie ben en ik heb de kans om de koninginnepage te fotograferen, dan komt die vast nog een keertje in een blog voorbij.