1 mei 2020

Rondje Kotterbos - Almere

Afgelopen zondag ben ik sinds tijden weer eens naar het Kotterbos geweest. Voorheen liep ik daar vaak met Riley, maar nu hij er niet meer is ga ik er niet zo gemakkelijk meer heen. Ik mis mijn grote lummel nog steeds.
Aangezien er in deze Corona tijd met mooi weer veel buurtjes in het park bij mij in de buurt lopen, komt er van daar rustig foto's maken niet veel terecht. Dus toch maar de stoute schoenen aangetrokken en gewapend met camera naar het Kotterbos gegaan. Helaas viel het een beetje tegen; de vele Distels waren voor een groot gedeelte weggehaald en van wat er nog stond begonnen de bloemen net een beetje kleur te krijgen. De vlinders lieten het afweten, alleen een paar hommels waren druk in de weer op de paardenbloemen. Een beetje teleurgesteld reed ik weer naar huis.
Nou ja, volgende keer beter ………

Anemoon

Ooievaarsbek

Ooievaarsbek

Paardenbloem

IJzerhart (denk ik)

Hommel op paardenbloem

Hommel op paardenbloem

Distel

Op de terugweg moest ik stoppen om een paar Grauwe Ganzen met jongen over te laten steken. Leuk hoor om te zien hoe de kleintjes er nieuwsgierig om zich heen kijkend achteraan waggelen.
Tot de volgende keer!

Annette

6 opmerkingen:

 1. jammer dat je niet meer bloemen en vlinders hebt kunnen fotograferen Annette
  maar je schreef het zelf al volgende keer beter, het is nog vroeg in het seizoen
  vind dat je toch nog mooie foto's hebt kunnen maken van diverse bloemen

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Daar heb je gelijk in, het is nog vroeg in het seizoen. Ik zie zo wie zo erg weinig vlinders. Ik heb begrepen dat de aaltjes die uitgezet zijn om de eikenprocessierups te bestrijden ook andere rupsen eten waardoor er ook minder vlinders zijn. Dat zou wel héél jammer zijn.

   Verwijderen
 2. Hoi Annette, het zijn toch nog leuke fotos geworden. Vlinders zie ik ook nog niet heel veel. Vandaag ook geen enkele gezien. Groetjes Caroline

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hi Caroline,
   Ik hoop echt dat er nog vlinders komen. Ze zijn zo mooi, ook om te fotograferen.

   Groetjes,
   Annette

   Verwijderen
 3. Hoi Annette,
  misschien lieten de vlinders het dan even afweten maar je bloemen zijn dan wel weer heel mooi hoor. Gelukkig dat je de stoute schoen even had aangetrokken ;-)

  Groetjes, Helma

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hi Helma,
   Het was wel raar om er nu in mijn eentje te lopen. Ik moest wel steeds aan mijn Riley denken. Aan de andere kant was het wel weer fijn dat ik er geweest ben. 😊

   Groetjes en een fijne dag,
   Annette

   Verwijderen