29 januari 2019

Soft colors

Vorige week heb ik nieuwe planten gekocht voor de vensterbank, waaronder een rode en een witte Anthurium. Eerder had ik al eens foto's van een rode Anthurium gemaakt en dus moest de witte er ook aan geloven en op de foto.

Ik hou van een beetje 'dromerige' foto's in mooie, zachte kleuren en iedere keer als ik ze zie vraag ik mij af  "hoe doe je dat toch?"
Omdat het afgelopen zondag toch naar regenachtig weer was, ben ik met de foto van de Anthurium wat gaan 'prutsen' in Photoshop. Over het resultaat was en ben ik nog steeds niet ontevreden (al zal het vast beter en mooier kunnen). Daarna heb ik op dezelfde manier nog een paar andere foto's uit mijn archief bewerkt.

Anthurium

Lisianthus

Orchidee

Roos
 
 
Ik vond het leuk om de foto's op deze manier te bewerken en het smaakt absoluut naar meer …….
 
Tot de volgende keer,
Annette 


8 opmerkingen:

 1. Hallo Annette,
  Je gepruts heeft anders best mooie zachte foto's opgeleverd! Mooi gedaan.
  Groet, Dick

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hi Dick,
  Ha, ha, dan moet ik mijn gepruts maar gaan proberen te perfectioneren 😃.
  Dank je wel voor je leuke reactie.
  Groetjes en een fijne dag,
  Annette

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hoi Annette,

  Wat prachtig !!
  Schitterend gefotografeerd en bewerkt !
  Het fotograferen van bloemen, macro, vind ik ook het leukste om te doen.
  Ik ben ook altijd op zoek naar hoe je dit soort dromerige foto's maakt. Ben erg benieuwd hoe je dit gedaan hebt in photoshop.

  groetjes,
  Els

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Els,
   Dank jullie wel voor je lieve reactie. Leuk om te lezen.
   Aha, dus jij kan ook geen bloemenstal voorbij lopen zonder uitgebreid te kijken naar bijzondere en mooie bloemen om ze vervolgens mee naar huis te nemen en te fotograferen?
   De foto is ontstaan door verschillende lagen over elkaar heen. Eerst met curven de foto lichter maken, vervolgens de helderheid verhogen. Hierdoor wordt je foto al zachter van kleur. De volgende laag helemaal vullen met een hele lichte gele kleur. Default/normal veranderen in lighten of overlay of een andere optie die je mooi vindt. De dekking van 100% terugzetten naar ongeveer 10 tot 20% (net wat je mooi vindt). Datzelfde doe je in een nieuwe laag met een lichte roze kleur. Als laatste maak je een nieuwe laag en kies je een zachte penseel en schilder je met wit om of ook een stukje over het onderwerp heen. Ook hier pas je de dekking bij aan en kies je voor de optie lighten, overlay ipv normaal of default of een andere optie die je mooi vindt.
   Of dit de juiste manier is? Geen idee. Het geeft in ieder geval dit resultaat 😊. Ik hoop dat ik een beetje duideljk hebt verteld (niet mijn sterkste kant). Succes! Ik ben benieuwd naar je resultaat!

   Groetjes en een fijne dag,
   Annette

   Verwijderen
 4. Hoi Annette,

  De anthurium is mijn favoriet. Mooi die zachte kleuren. Jij noemt het prutsen. Blijven prutsen dan!
  Je kunt zeker tevreden zijn over deze foto's.

  Ik vind de de orchidee er in kleur beter uit komen. Er is meer structuur zichtbaar in de bloembladen.

  Groetjes, Anja

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Anja,

   Wat leuk dat je op mijn blog hebt gekeken. Dank je wel voor je reactie. Ik ben (nog) niet zo heel erg handig met het bewerken van foto's in Photoshop, vandaar dat "prutsen".
   Af en toe kijk ook ik een beetje van jouw foto's af hoor 😉.

   Groetjes,
   Annette

   Verwijderen
 5. En eerlijk is eerlijk. Ik zag dus net je zwart/wit versie van deze bloemen maar nu ik deze gekleurde zie ga ik toch daarvoor :-) Prachtig om te zien.
  Groetjes, Helma

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik ben het helemaal met je eens Helma. Ook mijn voorkeur gaat uit naar de kleurenfoto's. De zwart/wit foto's was leuk om een keer te proberen, maar daar blijft het denk ik bij.

   Groetjes en een mooie nieuwe week,
   Annette

   Verwijderen