11 april 2021

Het is voorjaar ...........

Het is voorjaar ......... tenminste volgens de kalender en de weerkundigen. Aan het weer zelf is het niet zo te merken; wat een lage temperaturen, wind, regen, hagel en zelfs natte sneeuw. Wat verlang ik naar die heerlijke lentedagen met een zonnetje en lekkere temperaturen. Gelukkig geven de bloesem en de bloeiende voorjaarsbloemen toch nog een beetje lentegevoel.

In het "bloesemlaantje" niet zo ver van mijn huis vandaan, stonden de bomen weer volop in bloei. Ieder jaar is het weer een feest om dit te zien. De Blauwe druifjes in mijn tuin deden ook zo hun best zich van hun mooiste kant te laten zien.Bij mijn overbuurman (aan de overkant van het plantsoentje waaraan ik woon) staat de Magnolia volop in de bloei. Iedere dag zie ik hem vanuit mijn keukenraam. Ik mag de Magnolia zo vaak als ik wil komen fotograferen, in ruil voor een mooie foto. DEAL!!!!Afgelopen vrijdag toen 's middags het zonnetje even een beetje doorbrak, heb ik nog een aantal foto's in het park vlak bij mijn huis gemaakt. Rondom het vlinderveld staat de Prunus met haar kleine witte bloemetjes volop in bloei.Het eerste wat ik zag toen ik het park in liep was een (heel) klein groepje anemoontjes


en een paar verdwaalde kleine Tulpen tussen uitgebloeide Narcissen. 


Bij het fotograferen van de Prunus keek ik even naar beneden om te zien waar ik mijn voeten neerzette en zag deze mooie, kleine blauwe Ereprijs staanen Lieveheersbeestjes op de grond rondkruipen.De lente is dus toch echt begonnen!

Als laatste wil ik graag Ghita van Carpe Diem nog even bedanken voor haar tips die zij mij gegeven heeft. Ik ben er ontzettend blij mee en hoop het met deze foto's ook (een beetje) in de praktijk te hebben gebracht.

Tot de volgende keer.
Annette


 
 
  

23 opmerkingen:

 1. Hi Annette, wat een heerlijk voorjaarsblog. Fijne zachte tinten en heerlijke kleuren bij de bloemetjes. En dan een lieveheersbeestje als bonus, dat geeft toch dat lentegevoel, ondanks de 5 graden en straffe noordewind buiten.
  en graag gedaan hoor van de tips, kleine moeite
  groetjes Ghita

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hi Ghita,

   Ik ben heel blij dat de foto's precies zo zijn geworden als ik het graag wilde hebben.
   De lieveheersbeestjes waren echt een leuke afsluiting van het fotorondje door het park. Het was zo leuk om te zien hoe druk zij het hadden.

   Groetjes,
   Annette

   Verwijderen
 2. Hallo Annette
  Die Blüten machen schon mal Lust auf Frühling und warme Temperaturen leider müssen wir uns noch gedulden...
  Grüße Frank

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hallo Frank,
   Hoffentlich wird es die nächsten Tage etwas wärmer und können wir das Frühlingsgefühl geniessen. Daumen hoch!

   GrÜsse,
   Annette

   Verwijderen
 3. Hoi Annette,

  Echt heel mooi hoor, zo zacht al die bloeiende planten en je kunt heel goed zien dat je op zoek bent geweest naar mooie achtergronden met herhalingen en dat is zeer geslaagd. Je eerste en derde foto vind ik al heel mooi, maar de nrs 9, 10 en 11 vind ik de toppers.

  Groetjes,
  Ad

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Ad,

   Hartstikke bedankt voor je mooie reactie. Erg leuk om te lezen!
   Ik heb zelf genoten van het fotograferen van de bloeiende planten en vind het leuk als anderen met plezier naar de foto's kijken.

   Groetjes,
   Annette

   Verwijderen
 4. Zeer mooie beelden. Een kleine opmerking, het gaat niet om het vergeet me nietje maar om ereprijs ( https://wildebloemen.info/pages%20bloemen/G/gewone%20ereprijs.php/?full=1 ) Met vriendelijke groet, Rudi

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hartstikke bedankt Rudi dat je mij attent maakt op de verkeerde naam bij het plantje dat ik "vergeet-mij-nietje" noemde. Ik ga het meteen veranderen in ereprijs.

   Groetjes,
   Annette

   Verwijderen
 5. Dag Annette,
  Dicht in de buurt waren al heel wat lenteboden te zien. Je hebt er wat moois van gemaakt. Stuk voor stuk zijn het pláátjes.
  Groetjes, Kees

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hi Kees,

  Dank je wel voor je mooie reactie. Erg leuk om te lezen!
  Ik ben ook nog steeds heel blij om zo dicht bij mooie natuur te wonen. Iets verder van mijn huis kan ik genieten van de Lepelaarsplassen en de Oostvaardersplassen. Echt super!

  Groetjes,
  Annette

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hoi Anette,

  Ik ben helemaal weg van je blauwe druifjes!!!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Aritha,

   Mooi hè, al die kleine bloemetjes die tezamen één blauw druifje vormen?! Ik heb deze blauwe druifjes 2 jaar over kunnen houden, maar helaas zijn er dit jaar heel weinig bolletjes gaan bloeien. Volgend jaar maar weer nieuwe kopen. Ze zijn te leuk om niet in je tuin te hebben staan.

   Groetjes,
   Annette

   Verwijderen
  2. Inderdaad. Ik vind het prachtig. Ik ga in de herfst ook wat bolletjes kopen.

   Verwijderen
 8. Hoi Annette,

  aan je foto's is niet te zien dat de temperaturen zo laag zijn maar als je buiten komt voel je dit wel gelijk nog brrrr......
  Ik geniet echt van deze prachtige en sfeervolle foto's die je laat zien. Ik heb er zelf nog gen tijd voor gehad dus geniet ik dubbel van deze prachtige platen. Mijn complimenten.

  Groetjes, Helma

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Helma,

   Voor wat de temperatuur betreft is het even doorbijten, maar de natuur geeft in ieder geval een lentegevoel.
   Ik vind het erg leuk dat je van mijn foto's hebt genoten en natuurlijk dank je wel voor je compliment! En wie weet, kan je van het weekend (even) op pad met je camera ;-).

   Groetjes en een fijn weekend,
   Annette

   Verwijderen
 9. Prachtige bloesem en lente serie Annette
  zo leuk weer na de winter al die bloemen en bloesem
  is echt weer genieten van de natuur

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Bram,

   Dank je wel voor je compliment! Het is heerlijk als de natuur weer ontwaakt uit zijn winterslaap. Steeds meer bloemen komen te voorschijn en alles wordt weer steeds groener. Zoals je al schreef, het is weer genieten van de natuur!

   Groetjes,
   Annette

   Verwijderen
 10. Wat heb je het mooi gefotografeerd Annette.
  Beeldschoon de eerste twee van de bloesems.
  Maar de Magnolia en de andere bloemen zijn er niet minder mooi om.
  Groetjes Tinie

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je wel Tinie voor je leuke berichtje. Het was weer heerlijk om al die mooie (voorjaars)bloemen te zien; ik werd er echt zo vrolijk van!

   Groetjes,
   Annette

   Verwijderen
 11. Hoi Annette.

  Mooie serie van de bloemen laat je zien.

  Groettie van Patricia.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Patricia,

   Wat leuk dat je op mijn blog gekeken hebt! Nieuwsgierig als ik ben, heb ik natuurlijk ook meteen even op jouw blog gekeken.
   Leuk om de foto's van de jonge Edelherten in het Oosterveld te zien. Wat heb jij geboft dat je zoveel foto's van ze kon maken. Als het weer wat beter wordt, ga ik ook weer eens hier naartoe. Het is tenslotte niet ver van mijn huis vandaan.

   Groetjes,
   Annette

   Verwijderen
 12. Hallo Annette,
  Wat een heerlijke serie mooie foto's heb je gemaakt.
  Ik heb er echt van genoten vooral van het mooie zachte
  wat jij in je foto's hebt gemaakt.
  Eindelijk heb ik het opgegeven en gebruik mijn google account om een bericht bij je te kunnen plaatsen zonder problemen.
  Ben echt blij dat ik weer kan reageren.

  Nog een hele fijne dag gewenst, Erica

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hallo Erica,

   Wat leuk om een reactie van jou te lezen! Dank je wel voor je leuke berichtje. Sorry dat ik laat reageer. Het lijkt net of ik de laatste tijd nergens aan toe kom; zelfs niet aan fotograferen :-(. Als het zonnetje weer eens doorbreekt, moet ik zeker weer eens op pad gaan.

   Groetjes en een fijne dag,
   Annette

   Verwijderen